Terapihund besökshund
Hjärta Fraktal Hälsa

Lär känna en hund!

Känns vardagen jobbig? Vi hjälper dig att komma vidare! Hunden hjälper människor genom att fungera som en motivator – helt enkelt höja motivationen och inspirera till förbättring och utveckling. 

Vad är en terapihund?

En besöks- och terapihund arbetar med sin hundförare och en behandlande personlig tränare, tillsammans med hunden kan de hjälpa människor att må bättre. När en ungdom har en stor, glad och sprallig hund att ty sig till kan det underlätta att ta steget mot det som känns jobbigt, en hund blir som en draghjälp. En pigg och glad hund kan också föra över sin energi och det hjälper barn och unga som har fastnat i passivitet. Oftast ingår ekipaget i ett större team bestående av exempelvis en behandlande personlig tränare, arbetsterapeut, massör och kostrådgivare.

Det som visat sig framgångsrikt med att använda hund som redskap är att den tillför glädje, energi och trygghet. Hunden fungerar lite som en livlina mot omvärlden när den uppfattas som skrämmande eller obehaglig. Hunden värderar heller aldrig medmänniskan utan varje möte blir en glad stund utifrån människans förutsättningar.  

Fördelar

Terapihund

Kom igång!

Sol Fraktal Hälsa

Boka rådgivning

Svara på några frågor om vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig.

Blomma Fraktal Hälsa

Vi lär känna varandra

Vi träffas hemma hos dig eller i våra lokaler för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig och din familj.

Hjärta Fraktal Hälsa

Vi gör en plan som passar din familj

Vi hittar aktiviteter som du gillar och som får dig att må bättre. Planen är tydlig så att alla förstår den och den kan förändras utifrån vad du vill.

Hitta lust och må bättre!

Vi genomför planen tillsammans och pratar om hur du mår och om något kan förbättras.​

Lär känna vår personal

Katarina och hunden Elsa har arbetat tillsammans i många år. Katarina är hundförare och Elsa är utbildad besöks- och terapihund. Rasen flat coated retriever är aktiv, positiv, energisk och snäll – en perfekt hund att arbeta med!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Hej!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Svara på några frågor så kontaktar vi dig.