Hemmasittare lust
Fraktal hälsa symbol

Vårt mål

Vi hjälper hemmasittande barn, unga vuxna och föräldrar att må bättre i kropp och själ. Friskvård och motivationssamtal kan vara nyckeln till förändring!

 

Så hjälper friskvård hemmasittande barn och unga

Det finns en plats för alla!

När livet stannat upp eller på annat sätt känns svårt arbetar vi för att förändra tankesätt och ge nya perspektiv. För hemmasittande barn och unga arbetar vi med kombination av aktiviteter och relationsskapande, det kan stärka självförtroendet och fungera som en gnista. Vi börjar ofta i hemmet och i vardagen, med god och hälsosam mat, träning och avslappning, ibland tillsammans med hela familjen. Meningsfulla relationer utanför hemmet är ett annat sätt att hitta sammanhang och lust, som i sällskap av en hund eller ett roligt konditionspass med nya vänner. Aktivering skapar energi, bygger självkänsla och självförtroende.

Familjestöd i hemmet

När vi ses för första gången börjar vi alltid med ett rådgivande samtal där vi tillsammans gör en bedömning av nuläget och undersöker vad vi kan hjälpa dig och din familj med. Vi pratar om dina mål, styrkor och utmaningar och gör en plan för hur du eller din familj kan må bättre. Stödet kan sedan se ut på olika sätt beroende på dina behov. Om du vi märker att din familj skulle behöva komma i kontakt med öppenvården och få ett stöd som inte vi erbjuder så kan vi ge dig råd kring hur du tar kontakt med dem.

Våra tjänster erbjuds alltid i när- eller hemmiljö vilket har visat sig ge goda resultat. Genom att utgå från ditt hem och din vardag kan vi skapa goda vanor och en bestående livsstilsförändring.

NPF, ångest och nedstämdhet hos barn och unga

Vi har lång erfarenhet av arbete med barn och unga som har neuropsykiatrisk funktionsvariation, eller NPF-diagnoser som det kallas. Det kan vara ADHD, ADD eller autism/Asperger. Ångest och nedstämdhet hos barn och unga är också vanligt hos de hemmasittande som vi möter. När vi träffas kan vi ge dig stöd kring dessa frågor och tips om hur du kan gå vidare för att få hjälp och stöd du behöver från din kommun, vården eller andra instanser.

Vi vill skapa ett bättre samhälle

Vi tycker det är viktigt att sprida kunskap och möjliggöra informationsutbyte kring frågor som rör barn och familjers hälsa. Vi anordnar därför workshops och föreläsningar där likasinnade kan mötas. Vi arbetar med företag, föreningar och privatpersoner som vill lyfta ett ämne eller en fråga. Vi handleder även företag som är aktiva inom områden som rör barn och familjers hälsa. Mötes- och konferenslokaler finns centralt i Stockholm. Kontakta oss gärna för förfrågan.

Blomma Fraktal Hälsa

Kompetenser

Fraktal Hälsa arbetar på ett tvärvetenskapligt synsätt i hälsofrågor. Våra konsulter utgör tillsammans en bred kompetens inom flera områden som rör social, fysisk och psykisk hälsa. Flera av oss har arbetat med familjers hälsa i över tjugo år och vi brinner för att få andra att utvecklas och må bättre.

Våra konsulter

Vår värdegrund
Människans inneboende styrka

Alla människor har tillgångar som de föds med och det finns alltid en inneboende möjlighet att utveckla dessa. Vårt uppdrag är egentligen ganska enkelt, att ställa rätt frågor och väcka lust och hopp hos människan vi möter. 

Balans

För att hitta balans behövs fler beståndsdelar. Mat, aktivitet, vila och sömn. Med en kropp och sinne i balans kan man komma vidare, hitta energi och orka att testa nya vägar. Därför arbetar vi med kombinationen av aktiviteter, motivationssamtal, träning, matplanering, avslappning, massage, hundterapi och arbetsterapi.

Helhet

Holistiska metoder fungerar positivt när det gäller att överbrygga invanda mönster och lösa upp låsningar hos människor. Vi arbetar gärna med hela familjen och med individen som en människa med flera sidor och möjligheter. I grunden handlar det om att man ska känna sig sedd och hörd. De holistiska arbetsmetoderna handlar också om flexibilitet och vår förmåga att anpassa behandlingen efter dig som individ.

Att dela erfarenheter

När vi tränar tillsammans, pratar och umgås så skapar vi erfarenheter. Sätter vi samtidigt ord på erfarenheten och bekräftar våra framsteg, ja då kan vi växa tillsammans! Att dela information och upplevelser med en grupp kan dessutom hjälpa oss att hitta nya insikter. Vi testar vår egen identitet i mötet med andra och kan genom positiva möten och relationer odla en bättre självkänsla. 

Lust hemmasittare natur
“Genom att prova på pingis och tennis vågade jag komma ut i samhället igen. Den stora skillnaden var nog egentligen att jag kände att någon lyssnade och trodde på mig."
Alvaro, ungdom som fått hjälp
Vår personal

Alex Monsalves Leal

Grundare, Behandlare, Personlig tränare

Grundaren till Fraktal Hälsa, Alex Monsalves Leal, leg. familjeterapeut och utbildad inom KBT och schematerapi. Har arbetat med barn, ungdomar och deras familjer i 24 år. Älskar chili och röror i en salig blandning!

Epost: hej@fraktalhalsa.se
Telenr: 0739-888568

Katarina Höglund

Hundförare och kursledare

Katarina är i grunden utbildad ämneslärare och leder vår kurs för blivande sociala tjänstehundar. Tillsammans med sin hund Elsa har hon arbetat för BUP Mellanvård sydväst i närmare sex år parallellt med ett särskolegymnasium med inriktning djur- och natur. Katarina har varit hundägare i över trettio år och har arbetat extra på Hundstallet i Åkeshov.

Elsa

Terapi- och besökshund

Elsa är utbildad besöks- och terapihund av rasen flat coated retriever. Rasen är aktiv, positiv, energisk och snäll – en perfekt hund att arbeta med!

Johan Sundahl & Våfflan

Hundteam

Johan har jobbat med ungdomar inom LSS, LVU och på SIS i 25 år. Hunden Våfflan har varit en kompanjon de senaste åren. Johan jobbar nu på korttidsfritids tillsammans med Våfflan där de har 12 ungdomar som kommer varje dag. Våfflan är lite av en gårdshund som är lugn och mycket följsam samt lekfull när någon är på det humöret. Våfflan är en rescue dog från Spanien. Hon älskar att bli klappad och mysa och det gör de flesta ungdomarna också.

Intresseanmälan

Kurs för blivande sociala tjänstehundar

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med mer information!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Hej!

Vad kan vi hjälpa dig med?

Svara på några frågor så kontaktar vi dig.